Smakstart för Växjö mot Skellefteå efter gastkramande förlängning

Växjö har tagit greppet mot Skellefteå i SM-finalen herr, efter seger på hemmaplan med 3-2 (0-2, 2-0, 0-0, 0-0, 1-0) efter förlängning i första matchen.

Keegan Lowe stod för Växjös avgörande mål 16.06 in i femte perioden.

I början av matchen var Skellefteå starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Jonathan Johnsson och Linus Högberg. Efter 6.22 i andra perioden slog Glenn Gustafsson till, på pass av Robert Rosén och Lukas Bengtsson och reducerade åt Växjö.

Joachim Blichfeld gjorde dessutom 2-2 efter 9.11 framspelad av Martin Lundberg och Brian Cooper.

I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I förlängningen tog det 36.06 innan Växjö också avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Keegan Lowe, på pass av Hugo Gustafsson och Brian Cooper.

Lagen möts igen på måndag 19.30, i Skellefteå Kraft Arena.