Skellefteå AIK förlorade mot Växjö Lakers HC
Skellefteå AIK förlorade mot Växjö Lakers HC - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Simone Syversson

Växjö vann på nytt mot Skellefteå

Växjö har skapat sig ett överläge mot Skellefteå i SM-finalen herr, efter vinst på bortaplan med 4-1 (2-0, 1-1, 1-0). Därmed leder Växjö matchserien med 3-1 och kan avgöra serien i nästa match.

I början av matchen var Växjö starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Keegan Lowe och Hardy Häman Aktell. Efter 3.41 i andra perioden ökade Växjö på till 0-3 genom Joel Kellman.

Skellefteå reducerade dock till 1-3 genom Oscar Möller med 1.58 kvar att spela av perioden. 2.50 in i tredje perioden nätade Växjös Joel Kellman återigen på pass av Hardy Häman Aktell och Tobias Rieder och ökade ledningen för Växjö. 1-4-målet blev matchens sista.

Lagen möts igen på måndag 19.30, i Vida Arena.

NHL: Arizona flyttar till Utah

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.