Växjö Lakers HC vann mot Malmö
Växjö Lakers HC vann mot Malmö - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Simone Syversson

Växjö vände underläge och vann

Växjö låg under inför sista perioden i hemmamatchen i SHL mot Malmö. Men laget vände underläget, och vann, med 5-3 (1-2, 1-1, 3-0) i lördagens match i Vida Arena.

Det var första segern för Växjö, efter 1-4 mot Färjestad i premiären.

Malmö tog ledningen efter 6.55, genom William von Barnekow.

Växjö kvitterade till 1-1 efter 11.59, genom Marcus Sylvegård assisterad av Dylan McLaughlin och Tobias Rieder.

Malmö tog ledningen på nytt efter 18.48, när Alan Quine hittade rätt framspelad av Adam Ollas Mattsson och Anton Wahlberg.

Efter 12.16 i andra perioden slog Marcus Sylvegård till ännu en gång, framspelad av Keegan Lowe och Kalle Kossila och kvitterade för Växjö.

Malmös Alan Quine gjorde 2-3 efter 16.27 på pass av Adam Ollas Mattsson och Janne Kuokkanen.

Växjö vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2-3 till 5-3 i tredje perioden. Det sista målet kom med 01.57 kvar av matchen.

Kalle Kossila och Marcus Sylvegård gjorde två mål och ett assist var för Växjö.

Nästa motstånd för Växjö är Oskarshamn. Malmö tar sig an Frölunda hemma. Båda matcherna spelas torsdag 21 september 19.00.