HV 71 vann efter Radan Lencs dubbel

Det blev HV 71 som gick segrande ur mötet med Oskarshamn i SHL på hemmaplan, med 6-2 (4-0, 1-1, 1-1).

HV 71 spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Henrik Borgström, Isac Brännström, Radan Lenc och Oskar Stål-Lyrenäs. Oskarshamn reducerade dock till 4-1 genom Ahti Oksanen tidigt i andra perioden och gav visst liv till matchen igen av perioden.

Efter 8.45 ökade HV 71 på till 5-1 genom Oscar Fisker Molgaard. Oskarshamn gjorde 5-2 genom Viktor Lodin tidigt i tredje perioden av matchen.

HV 71 kunde dock avgöra till 6-2 med 6.11 kvar av matchen genom Radan Lenc.

HV 71:s Isac Brännström stod för ett mål och två assists.

För tabellens utseende betyder det här att HV 71 ligger på tolfte plats medan Oskarshamn är sist, på 14:e plats.

HV 71 tar sig an Modo Hockey i nästa match borta tisdag 26 september 19.00. Oskarshamn möter Timrå hemma torsdag 28 september 19.00.