Frölunda vann mot Luleå
Frölunda vann mot Luleå - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Frölunda vann på hemmaplan mot Luleå

Det blev en uddamålsseger för Frölunda i matchen mot Luleå i SHL på lördagen. Laget vann med 2-1 (1-0, 1-1, 0-0) hemma i Scandinavium.

Frölunda tog ledningen efter sex minuters spel, genom Nicklas Lasu framspelad av Linus Nässén och Christian Folin. Efter 2.46 i andra perioden nätade Brendan Shinnimin, på pass av Juhani Tyrväinen och kvitterade för Luleå.

Frölundas Carl Klingberg gjorde 2-1 efter 18.31 framspelad av Pontus Johansson och Isac Heens.

Tredje perioden blev mållös, och Frölunda höll i sin 2-1-ledning och vann.

Förlusten var Luleås tredje uddamålsförlust.

För tabellens utseende betyder det här att Frölunda ligger på tredje plats medan Luleå har elfteplatsen.

Nästa motstånd för Frölunda är Linköping. Lagen möts tisdag 26 september 19.00 i Scandinavium. Luleå tar sig an HV 71 hemma torsdag 28 september 19.00.