Seger för Färjestad på hemmaplan mot Linköping

Färjestad vann mötet med Linköping hemma med 3-1 (1-0, 0-0, 2-1) på torsdagen i SHL.

Segern var Färjestads fjärde på de senaste fem matcherna.

Färjestad tog ledningen efter 16.49, genom Henrik Björklund på pass av Marcus Westfält och August Tornberg.

Andra perioden blev mållös. 2.47 in i tredje perioden nätade Linköpings Filip Bystedt framspelad av Jonathan Myrenberg och Ty Rattie och kvitterade för Linköping.

7.23 in i perioden slog David Tomasek till på pass av Magnus Nygren och Marcus Nilsson och gav laget ledningen för Färjestad.

Laget punkterade matchen med ett 3-1-mål med 1.42 kvar att spela genom Michael Lindqvist assisterad av Joakim Nygård och Linus Johansson. Det fastställde slutresultatet till 3-1.

För tabellens utseende betyder det här att Färjestad ligger på första plats medan Linköping har tolfteplatsen.

Lördag 30 september möter Färjestad Leksand hemma 18.00 och Linköping möter Luleå borta 15.15.