Straffar avgjorde när Malmö vann mot Örebro Hockey

Örebro Hockey tog emot Malmö hemma i en riktigt jämn match i SHL. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde Malmö avgöra till 3-2 (0-0, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Lauri Pajuniemi för.

Första perioden blev mållös. Malmö gjorde 0-1 genom Teemu Kivihalme efter 1.10 i andra perioden.

Örebro Hockey kvitterade till 1-1 genom Robert Leino med 3.12 kvar att spela av perioden.

Efter 19.07 gjorde Malmö 1-2 genom Adam Ollas Mattsson.

Örebro Hockey gjorde 2-2 genom Philip Holm efter 20.42 av perioden.

I straffläggningen var det Malmö som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Lauri Pajuniemi för.

Örebro Hockey har fyra vinster en förlust och 14–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Malmö har tre vinster och två förluster och 14–13 i målskillnad. Det här var Malmös andra uddamålsseger.

För hemmalaget betyder resultatet andra plats i tabellen. Malmö är på nionde plats.

I nästa match, lördag 30 september, har Örebro Hockey Oskarshamn hemma i Behrn Arena 18.00, medan Malmö spelar hemma mot Modo Hockey 15.15.