Frölunda vann mot Örebro Hockey
Frölunda vann mot Örebro Hockey - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Stark seger för Frölunda i toppmatchen mot Örebro Hockey

Det var två topplag som möttes i SHL på torsdagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Frölunda, som besegrade Örebro Hockey med 4-3 (2-0, 0-1, 1-2, 1-0) efter förlängning.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Frölunda ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Örebro Hockey på andra plats.

Segermålet för Frölunda stod Malte Strömwall för efter bara 19 sekunder i förlängningen.

Segern var Frölundas fjärde på de senaste fem matcherna, och femte hemmasegern i rad.

I början av matchen var Frölunda starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Linus Öberg och Jere Innala. Efter 6.15 i andra perioden slog Robin Norell till, framspelad av Philip Holm och William Wikman och reducerade åt Örebro Hockey. 8.27 in i tredje perioden slog Mathias Bromé till på pass av Axel Sundberg och Gustav Backström och kvitterade för Örebro Hockey.

Efter 15.44 nätade Mathias Bromé återigen framspelad av Filip Berglund och Gustav Backström och gav Örebro Hockey ledningen.

17.18 in i perioden nätade Frölundas Max Lindroth på pass av Max Friberg och Isac Heens och kvitterade för Frölunda.

Laget avgjorde matchen med -1.41 kvar att spela genom Malte Strömwall framspelad av Henrik Tömmernes och Nicklas Lasu.

Det här var Frölundas tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Örebro Hockeys andra uddamålsförlust.

I nästa match, lördag 7 oktober 18.00, har Frölunda Modo Hockey borta i Hägglunds Arena, medan Örebro Hockey spelar hemma mot Färjestad.