Växjö Lakers HC vann mot IK Oskarshamn
Växjö Lakers HC vann mot IK Oskarshamn - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Simone Syversson

Växjö utklassade Oskarshamn på hemmaplan

Växjö dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Oskarshamn i SHL med hela 9-1 (3-0, 2-1, 4-0).

Vinsten mot Oskarshamn innebär att Växjö har fyra segrar i rad på hemmaplan.

Växjö spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Zachary Giuttari, Marcus Sylvegård och Tobias Rieder. Det skulle komma mer från Växjö. Oskarshamn reducerade dock till 3-1 genom Lukas Jasek tidigt i andra perioden av perioden.

Växjö stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 3-1 till 6-1 på bara 7.04. Växjö fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av Robert Rosén, Martin Lundberg och Gabriel Carlsson.

Joel Persson gjorde ett mål för Växjö och spelade dessutom fram till tre mål, Kalle Kossila hade fyra assists, Marcus Sylvegård stod för ett mål och två assists och Zachary Giuttari gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Växjö ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Oskarshamn är på 14:e och sista plats.

I nästa match, torsdag 16 november 19.00, har Växjö Skellefteå borta i Skellefteå Kraft Arena, medan Oskarshamn spelar borta mot Modo Hockey.