Mikkel Aagaard tremålskytt för Modo Hockey

Mikkel Aagaard stod för ett hattrick när Modo Hockey besegrade Malmö på bortaplan med 4-3 (1-1, 2-1, 1-1) i SHL. Sampo Ranta gjorde också ett mål för segrarna, målen för Malmö gjordes av Janne Kuokkanen, Johan Olofsson och Lauri Pajuniemi.

Första perioden var jämn. Malmö inledde bäst och tog ledningen genom Johan Olofsson efter 13.02, men Modo Hockey kvitterade genom Mikkel Aagaard bara tre minuter senare. Modo Hockey startade också andra perioden vassast. Laget gick upp till en 1-3-ledning genom mål av Mikkel Aagaard och Sampo Ranta innan Malmö svarade och gjorde 3-2 genom Lauri Pajuniemi. Efter 1.51 i tredje perioden gjorde Modo Hockey 2-4, på nytt genom Mikkel Aagaard.

Janne Kuokkanen reducerade förvisso, men närmare än 3-4 kom inte Malmö.

Mikkel Aagaard gjorde tre mål för Modo Hockey.

Malmö har två vinster och tre förluster och 13–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Modo Hockey har tre vinster och två förluster och 13–12 i målskillnad. Det här var Malmös sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Modo Hockeys sjätte uddamålsseger.

För hemmalaget betyder resultatet nionde plats i tabellen. Modo Hockey är på åttonde plats.

I nästa match, torsdag 23 november 19.00, har Malmö Färjestad borta i Löfbergs Arena, medan Modo Hockey spelar borta mot Örebro Hockey.