Frölunda förlorade mot Växjö Lakers HC
Frölunda förlorade mot Växjö Lakers HC - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Simone Syversson

Växjö vann mot Frölunda i förlängningen

Matchen mellan Frölunda och Växjö i SHL slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde Växjö avgöra till 3-2 (0-0, 1-2, 1-0, 1-0). Matchhjälte blev Joachim Blichfeld, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Därmed har Växjö vunnit fyra matcher i rad i SHL.

Den första perioden slutade mållös. Frölunda startade andra perioden starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Christian Folin och Tom Nilsson innan Växjö svarade och gjorde 2-1 genom Martin Lundberg. 16.07 in i tredje perioden nätade Växjös Joachim Blichfeld på pass av Robert Rosén och Zachary Giuttari och kvitterade för Växjö. I förlängningen tog det 2.22 innan Växjö också avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Joachim Blichfeld, på pass av Joel Persson och Dylan McLaughlin.

Frölunda har tre vinster och två förluster och 12–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Frölundas fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Växjös femte uddamålsseger.

Frölunda ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Växjö ligger på andra plats.

Frölunda tar sig an Timrå i nästa match hemma lördag 25 november 15.15. Växjö möter samma dag 18.00 HV 71 hemma.