Formstarka Linköping tog ny seger mot Malmö

Linköping är svårstoppade för tillfället. När laget mötte Malmö borta i Malmö Arena på torsdagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 1-2 (0-1, 1-1, 0-0) innebär att Linköping nu har tre segrar i följd i SHL, efter att tidigare haft en tuff trend.


Första perioden var jämn. Linköping inledde bäst och tog ledningen genom Anthony Greco efter 6.30, men Malmö kvitterade genom Janne Kuokkanen i slutet av perioden. Efter 18.57 i andra perioden nätade Jesper Pettersson, framspelad av Fabian Wagner och Ty Rattie och gav Linköping ledningen. I tredje perioden höll Linköping i sin 2-1-ledning och vann.

Det här var Malmös nionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Linköpings sjätte uddamålsseger.

Linköpings nya tabellposition är tredje plats, medan Malmö är på tolfte plats. Linköping var nia i tabellen för åtta dagar sedan, men har fått ett lyft.

I nästa match, lördag 9 december, har Malmö Skellefteå borta i Skellefteå Kraft Arena 15.15, medan Linköping spelar hemma mot Luleå 18.00.

Senaste nytt

Så stöttades Henke Larsson under den framgångsrika karriären: ”Det är respekt”

3 timmar sedan

Studio Allsvenskan: "Det är det värsta jag har sett"

3 timmar sedan
Malmö FF:s backstjärna Martin Olsson, 36, knockade Varbergs Robin Tranberg. Det får poddstjärnan Marcus Birro att rasa. – Det är det värsta jag har sett, säger han i Studio Allsvenskan.

Klara för OS som sista lag: "Kom som en chock"

3 timmar sedan
De trodde att OS-drömmen var körd. Då visade det sig att förbundskaptenen Tomas Bergman hade räknat fel – Sverige hade kvalificerat sig som sista lag. Vi kände "där rök OS-chansen". Det är kul att det inte är så, säger Sverigeettan Linda Bergström.

Italiensk stjärna missar fotbolls-EM

idag 15:52
Den italienska anfallaren Domenico Berardi missar fotbolls-EM i sommar på grund av en skada.

Malmö FF-stjärna polisanmäls efter slaget

idag 15:52
Malmö FF:s Martin Olsson har polisanmälts efter att ha slagit Varbergs Robin Tranberg i ansiktet i söndagens cupmatch mellan lagen, skriver Fotbollskanalen.

Streckstriderna som ska avgöras i SHL-spurten

idag 15:33
En seriesegrare ska koras, streckstrider ska avgöras. Här är läget inför slutspurten av SHL-ishockeyn.