Frölunda vann mot Skellefteå AIK
Frölunda vann mot Skellefteå AIK - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Frölunda avgjorde mot Skellefteå i förlängningen

Frölundas väg till seger mot Skellefteå hemma i SHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 4-3 (2-0, 1-3, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Henrik Tömmernes spelade en avgörande roll för Frölunda när han stod för det vinnande målet i förlängningen.

Frölunda startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Christian Folin och Henrik Tömmernes. Efter 4.01 i andra perioden slog Filip Sandberg till, framspelad av Rickard Hugg och Pär Lindholm och reducerade åt Skellefteå.

Dylan Sikura gjorde dessutom 2-2 efter 4.39 på pass av Linus Lindström och Max Lindholm.

Frölundas Pontus Johansson gjorde 3-2 efter 6.34.

Skellefteås Linus Lindström gjorde 3-3 efter 10.28 framspelad av Andreas Johnson och Oskar Nilsson.

Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 3.07 innan Frölunda avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Henrik Tömmernes, på pass av Malte Strömwall och Jere Innala.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Frölunda med 14–13 och Skellefteå med 14–13 i målskillnad. Det här var Frölundas tionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Skellefteås tredje uddamålsförlust.

För Frölunda gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Skellefteå är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Frölunda är Färjestad. Lagen möts torsdag 4 januari 19.00 i Löfbergs Arena. Skellefteå tar sig an Timrå hemma torsdag 28 december 19.00.