Seger på straffar för Örebro Hockey borta mot Modo Hockey

Örebro Hockey vann till slut en jämn match mot Modo Hockey i SHL. Avgörandet kom först i straffläggningen där Örebro Hockey var starkare och vann med 3-2 (0-0, 2-2, 0-0, 0-0, 1-0). Samuel Johannesson blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Första perioden blev mållös. Det var först 11.40 in i andra perioden som Örebro Hockey tog ledningen genom Christopher Mastomäki på pass av Mathias Bromé och Linus Arnesson.

Efter 13.08 i andra perioden slog August Berg till, på pass av Daniel Brickley och kvitterade för Modo Hockey.

Sampo Ranta gjorde dessutom 2-1 efter 13.21 på straff.

Örebro Hockeys William Wikman gjorde 2-2 efter 18.59 på pass av Linus Arnesson och Rasmus Rissanen.

I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I straffläggningen var det Örebro Hockey som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Samuel Johannesson för.

Modo Hockey har en vinst och fyra förluster och 11–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Örebro Hockey har två vinster och tre förluster och 12–16 i målskillnad. Det här var Modo Hockeys fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Örebro Hockeys sjätte uddamålsseger.

För tabellens utseende betyder det här att Modo Hockey ligger på tionde plats medan Örebro Hockey har niondeplatsen.

På torsdag 4 januari 19.00 spelar Modo Hockey borta mot Luleå, och Örebro Hockey hemma mot HV 71.