Modo Hockey segrade mot Oskarshamn i förlängningen

Matchen i SHL mellan hemmalaget Oskarshamn och gästande Modo Hockey var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 4-3 (2-1, 1-2, 0-0, 1-0). Mikkel Aagaard blev matchhjälte för Modo Hockey med sitt mål med bara 28 sekunder kvar i förlängningen.

Första perioden var jämn. Oskarshamn inledde bäst och tog ledningen genom Hynek Zohorna efter 7.02, men Modo Hockey kvitterade genom Pontus Näsén. Och Modo Hockey hann också ta ledningen, genom Sampo Ranta. Efter 12.19 i andra perioden nätade Riley Woods, framspelad av Pontus Näsén och David Bernhardt och gjorde 1-3.

Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde 2-3 efter 16.44 framspelad av Lukas Jasek.

Hynek Zohorna gjorde dessutom 3-3 efter 18.20 på pass av Rasmus Bengtsson och Lukas Pilö.

Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 4.32 innan Modo Hockey avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Mikkel Aagaard, framspelad av Sampo Ranta och Pontus Näsén.

Pontus Näsén gjorde ett mål för Modo Hockey och tre assist.

Det här var Oskarshamns sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Modo Hockeys nionde uddamålsseger.

Resultatet innebär att Oskarshamn ligger kvar på 14:e och sista plats och Modo Hockey på tionde plats i tabellen.

I nästa match möter Oskarshamn Örebro Hockey borta och Modo Hockey möter Växjö borta. Båda matcherna spelas torsdag 18 januari 19.00.