Beaudoin sänkte Färjestad

Måltorkan verkar ha släppt efter matchen mot Färjestad. (TT)

Han vann poängligan i Nordic Trophy - men svarade för bara ett mål under elitseriens elva första omgångar.

Nu verkar torkan vara över för Linköpings Eric Beaudoin.

Med två fullträffar fixade kanadensaren andra raka segern mot Färjestad på en vecka - den här gången med 4-0.

I Mora gjorde sig forwardsbjässen känd som en hårt arbetande tuffing med ångvältsroll.

Som nyförvärv i Linköping presenterade sig 28-åringen genom att vinna hela poängligan i Nordic Trophy med sex mål och fyra assist på sju matcher.

Fansens förväntningar var höga när elitserien drog i gång, men Eric Beaudoin levererade bara ett futtigt mål de elva inledande omgångarna. Detta trots att han ingår i samma kedja som de pålitliga poänggörarna Niklas Persson och Joakim Eriksson.

– Ärligt talat har det varit otroligt frustrerande. Tankarna har malt i huvudet dygnet runt. Får väl hoppas att det släpper nu, sade Beaudoin med ett skratt.

I toppmötet mot Färjestad tredubblade han nämligen sin poängskörd genom att första trycka in returen på sitt eget skott till viktiga 2-0 och sedan styra in Calle Gunnarssons skott till 3-0.

– Det sista målet tog faktiskt via mitt ben och in, men sådant räknas ju också (ha, ha). Det gäller att ha lite flyt ibland, sade Beaudoin.

Linköping kontrollerade matchen i den tredje perioden och gästerna var aldrig nära.

– Vår bästa insats på hemmaplan hittills den här säsongen. Vi höll en hög intensitet och agerade med tålamod på slutet, tyckte assisterande tränaren Magnus Hävelid.

Färjestads tränare Per-Erik Johnsson var besviken över sitt lags effektivitet.

– Även om Linköping var bättre i andra perioden hade vi närmast tomt mål vid tre tillfällen och det krävs att man gör mål då mot ett sådant motstånd, suckade han.

Trots tre powerplay för hemmalaget i den första perioden var det Färjestad som skapade de vassaste chanserna.

Men Daniel Henriksson räddade Martin Johanssons friläge och Martin Sevcs tunga skott träffade klockrent i stolpen.

I den andra perioden ökade tempot i toppmötet och Linköping forcerade vilt i jakt efter ett ledningsmål.

Gästernas målvakt Jonas Gustavsson svarade för några närmast omänskliga parader - hur 24-åringen bar sig åt att stoppa Jan Hlavacs skott är närmast ofattbart. Den tjeckiske stjärnan hade fintat ned honom på isen och skulle bara lägga in pucken i öppen bur när Gustavsson på något sätt fick upp klubban.

Efter 15.27 minuter tvingades Jonas till slut kapitulera. Johan Fransson smällde upp en riktig projektil rakt upp i krysset.

Därefter tog det mindre än två minuter innan Beaudoin ökade på till 2-0.

Färjestad har haft det tungt mot Linköping de senaste åren - bland annat blev det stryk med 1-4 i möten två SM-semifinaler på raken. LHC vann dessutom säsongens första möte i Karlstad förra torsdagen med 3-0.