Äntligen är förlustsviten bruten för Modo Hockey

Matchen mellan Skellefteå och Modo Hockey i Skellefteå Kraft Arena slutade 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 0-1) efter straffar. Ett skönt trendbrott för Modo Hockey. Laget hade före torsdagens bortamatch fem förluster i rad i SHL.

Modo Hockey tog ledningen efter 17.12, genom Adam Pettersson assisterad av August Berg och Sampo Ranta. Efter 2.48 i andra perioden slog Jonathan Pudas till, på pass av Simon Robertsson och Jonathan Johnson och kvitterade för Skellefteå.

Modo Hockeys Sampo Ranta gjorde 1-2 efter 12.31 framspelad av David Rundblad och Theodor Niederbach.

17.27 in i tredje perioden slog Jonathan Johnson till framspelad av Oscar Lindberg och Jonathan Pudas och kvitterade för Skellefteå.

Fjärde perioden blev mållös.

Modo Hockeys Sampo Ranta stod för tre poäng, varav två mål.

Det här var Skellefteås femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Modo Hockeys tionde uddamålsseger.

Det här betyder att Skellefteå ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Modo Hockey på tolfte plats.

Söndag 4 februari 15.00 spelar Skellefteå borta mot Malmö. Modo Hockey möter Färjestad hemma i Hägglunds Arena lördag 3 februari 18.00.