Rögle BK förlorade mot Frölunda
Rögle BK förlorade mot Frölunda - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Frölunda segrade mot Rögle i förlängningen

Det blev en riktigt spännande match när Rögle mötte Frölunda i SHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där bortalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (0-0, 2-1, 1-2, 1-0). Malte Strömwall blev matchhjälte för Frölunda med sitt mål med bara 17 sekunder kvar i förlängningen.

Det här innebär att Frölunda nu har nio segrar i följd i SHL.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Frölunda startade andra perioden starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Isac Born och Linus Öberg innan Rögle svarade och gjorde 2-1 genom Daniel Zaar. 6.41 in i tredje perioden nätade Rögles Ludvig Claesson på pass av Dennis Everberg och kvitterade för Rögle.

14.05 in i perioden slog Carl Klingberg till och gav laget ledningen för Frölunda.

Rögle kvitterade till 3-3 med 56 sekunder kvar att spela genom Rodrigo Abols framspelad av Dennis Everberg och Simon Ryfors.

I förlängningen tog det 4.43 innan Frölunda avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Malte Strömwall.

Det här var Rögles elfte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Frölundas 16:e uddamålsseger.

Rögle ligger på elfte plats i tabellen efter matchen, medan Frölunda ligger på fjärde plats. Noteras kan att Frölunda sedan den 24 januari har avancerat fyra placeringar i tabellen.

Lördag 24 februari spelar Rögle borta mot Malmö 15.15 och Frölunda mot HV 71 borta 18.00 i Husqvarna Garden.