Stark seger för Färjestad mot Växjö

Två topplag möttes i SHL på torsdagen. Och det slutade med seger för Färjestad, som besegrade Växjö borta med 4-3 (1-1, 0-1, 2-1, 0-0, 1-0) efter straffar i den tidiga seriefinalen.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Växjö ligger kvar på andra plats i tabellen, och Färjestad är i fortsatt serieledning. I och med Färjestads seger skiljer det nu tre poäng mellan lagen.

Det här innebär att Färjestad nu har sju segrar i följd i SHL.

Första perioden var jämn. Färjestad inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Liam Öhgren efter 2.21, men Växjö kvitterade genom Emil Sylvegård i slutet av perioden. Växjö gjorde också 2-1 efter 3.20 i andra perioden när Gabriel Carlsson fick träff framspelad av Robert Rosén och Dylan McLaughlin. 12.05 in i tredje perioden slog Lucas Forsell till på pass av Joakim Nygård och kvitterade för Färjestad.

Efter 14.36 nätade Joakim Nygård framspelad av Per Åslund och Mattias Göransson och gav Färjestad ledningen.

15.37 in i perioden nätade Växjös Dylan McLaughlin på pass av Emil Sylvegård och Gabriel Carlsson och kvitterade för Växjö.

I straffläggningen var det Färjestad som avgjorde till 3-4. Den avgörande straffen stod David Tomasek för.

Det här var Växjös nionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Färjestads fjärde uddamålsseger.

Växjö tar sig an Timrå i nästa match borta lördag 24 februari 15.15. Färjestad möter samma dag 18.00 Örebro Hockey hemma.