Malmö förlorade mot Rögle BK
Malmö förlorade mot Rögle BK - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Rögle vann uddamålsseger mot Malmö

Bortalaget Rögle tog en uddamålsseger i matchen mot Malmö i Malmö Arena. Laget vann matchen i SHL på lördagen med 3-2 (1-1, 1-0, 1-1).

Första perioden var jämn. Malmö inledde bäst och tog ledningen genom Teemu Kivihalme efter 9.36, men Rögle kvitterade genom Albin Sundsvik efter 15.17. Rögle gjorde också 1-2 efter 11.19 i andra perioden när Daniel Zaar slog till på pass av Simon Ryfors och Lukas Ekeståhl-Jonsson. Rögle gjorde 1-3 genom Simon Ryfors efter 2.26 i tredje perioden.

Kim Rosdahl reducerade dock för Malmö med bara en minut kvar att spela och gjorde slutet spännande.

Malmö har en vinst och fyra förluster och 11–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Rögle har två vinster och tre förluster och 11–13 i målskillnad. Det här var Malmös 15:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Rögles tolfte uddamålsseger.

Det här betyder att Malmö ligger kvar på tolfte plats i tabellen, och Rögle på elfte plats.

På tisdag 27 februari 19.00 spelar Malmö borta mot Frölunda, och Rögle hemma mot HV 71.