Färjestad avgjorde mot Örebro Hockey i förlängningen

Matchen i SHL mellan hemmalaget Färjestad och gästande Örebro Hockey var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 4-3 (2-2, 0-0, 1-1, 1-0). Matchhjälte blev Per Åslund, som gjorde det avgörande målet med bara 36 sekunder kvar att spela i förlängningen.

I och med detta har Färjestad hela åtta raka segrar i SHL.

Örebro Hockey startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 41 sekunder slog Glenn Gustafsson till på pass av Rasmus Rissanen och Mathias Bromé.

Laget gjorde 0-2 efter 6.36, när Jonathan Lekkerimäki slog till framspelad av Hannes Björninen och Rasmus Rissanen.

Efter 12.03 i första perioden nätade Michael Lindqvist, på pass av Liam Öhgren och Linus Johansson och reducerade åt Färjestad.

Färjestad kvitterade till 2-2 efter 17.24, när David Tomasek fick träff assisterad av Mattias Göransson och Magnus Nygren.

Andra perioden blev mållös. Med 2.28 kvar i perioden i tredje perioden gjorde Färjestad 3-2 genom Linus Johansson.

Örebro Hockey kvitterade till 3-3 genom Robert Leino med 6 sekunder kvar i perioden av matchen. I förlängningen tog det 4.24 innan Färjestad avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Per Åslund, framspelad av Magnus Nygren och Victor Ejdsell.

Det här var Färjestads femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Örebro Hockeys tolfte uddamålsförlust.

Färjestad stannar därmed i serieledning, och Örebro Hockey på nionde plats, i tabellen.

Färjestad möter Linköping i nästa match borta tisdag 27 februari 19.00. Örebro Hockey möter samma dag Timrå borta.