Luleå vann mot Skellefteå AIK
Luleå vann mot Skellefteå AIK - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Luleå bröt Skellefteås fina vinstsvit

Skellefteå har spelat bra i SHL. Inför matchen borta mot Luleå hade laget tagit sex raka segrar. På tisdagen tog det stopp och matchen i Coop Norrbotten Arena slutade 2-0 (1-0, 0-0, 1-0). Det var första förlusten sedan den 1 februari för Skellefteå.

Luleå tog ledningen efter sex minuters spel, genom Oskari Laaksonen framspelad av Jack Connolly och Linus Omark.

Andra perioden blev mållös. Laget punkterade matchen med ett 2-0-mål med 1.03 kvar att spela genom Einar Emanuelsson assisterad av Linus Omark och Pontus Själin. 2-0-målet blev matchens sista.

Luleå har två segrar och tre förluster och 12–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Skellefteå har fyra vinster och en förlust och 19–11 i målskillnad.

Luleå stannar därmed på åttonde plats, och Skellefteå på tredje plats, i tabellen.

I nästa match möter Luleå Örebro Hockey borta och Skellefteå möter Rögle hemma. Båda matcherna spelas torsdag 29 februari 19.00.