Modo Hockey förlorade mot Växjö Lakers HC
Modo Hockey förlorade mot Växjö Lakers HC - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Simone Syversson

Växjö avgjorde i straffläggningen borta mot Modo Hockey

Det blev en riktigt tajt match när Modo Hockey tog emot Växjö i SHL. Matchen avgjordes först efter straffar, där Växjö var starkast, och slutresultatet blev därmed 3-4 (1-1, 0-1, 2-1, 0-0, 0-1). Marcus Sylvegård blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Första perioden var jämn. Modo Hockey inledde bäst och tog ledningen genom Kyle Topping efter 7.32, men Växjö kvitterade genom Joachim Blichfeld efter 12.55. Växjö gjorde också 1-2 efter 3.01 i andra perioden när Kalle Kossila slog till framspelad av Hugo Gustafsson och Emil Sylvegård. Växjö inledde tredje perioden med att göra 1-3 genom Marcus Sylvegård, innan Modo Hockey svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Josh Dickinson för framspelad av Mikkel Aagaard och Riley Woods efter 14.06.

I slutminuterna var det dock Växjö som tog greppet.

Fjärde perioden blev mållös.

Växjös Kalle Kossila stod för tre poäng, varav ett mål och Marcus Sylvegård gjorde två mål och ett assist.

Det här var Modo Hockeys åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Växjös åttonde uddamålsseger.

Modo Hockeys nya tabellposition är elfte plats, medan Växjö är på andra plats.

Modo Hockey möter HV 71 i nästa match borta torsdag 29 februari 19.00. Växjö möter samma dag Linköping hemma.