Färjestad förlänger sviten

Färjestad är svårslaget i SHL. Mot Linköping borta i Saab Arena på tisdagen blev det seger igen. Laget vann med 6-3 (4-2, 0-0, 2-1) och har nu nio segrar i rad.

I första perioden var det Färjestad som var starkast. Laget vann perioden med 2-4.

Andra perioden blev mållös. 4.50 in i tredje perioden slog Anthony Greco till på pass av Patrick Russell och Jesper Pettersson och reducerade för Linköping. Men mer än så orkade Linköping inte med.

5.03 in i perioden nätade Färjestads Liam Öhgren framspelad av Carl Dahlström och Axel Bergkvist och ökade ledningen för Färjestad.

Efter 14.24 nätade Michael Lindqvist återigen framspelad av Joakim Nygård och August Tornberg och ökade ledningen för Färjestad. Det fastställde slutresultatet till 3-6.

Michael Lindqvist gjorde två mål för Färjestad och spelade fram till ett mål och Carl Dahlström stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här betyder att Linköping är kvar på femte plats, och att Färjestad fortfarande leder serien.

Torsdag 29 februari 19.00 spelar Linköping borta mot Växjö. Färjestad möter Oskarshamn borta i Be-Ge Hockey Center lördag 2 mars 18.00.