Örebro Hockey vann på hemmaplan mot Luleå

Det blev en uddamålsseger för Örebro Hockey i matchen mot Luleå i SHL på torsdagen. Laget vann med 2-1 (1-0, 0-0, 1-1) hemma i Behrn Arena.

Örebro Hockey startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.39 slog Glenn Gustafsson till.

Andra perioden blev mållös. Efter 12.18 i tredje perioden gjorde Örebro Hockey 2-0 genom Jonathan Lekkerimäki och tog ett rejält grepp om matchen.

Luleå reducerade dock till 2-1 genom Olli Nikupeteri när bara tre minuter återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Örebro Hockey har tre segrar och två förluster och 13–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Luleå har två vinster och tre förluster och 11–9 i målskillnad. Det här var Örebro Hockeys 14:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Luleås elfte uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Örebro Hockey på nionde plats och Luleå på åttonde plats.

Örebro Hockey tar sig an Växjö i nästa match hemma lördag 2 mars 18.00. Luleå möter samma dag 15.15 Rögle hemma.