Växjö Lakers HC vann mot Linköping HC
Växjö Lakers HC vann mot Linköping HC - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Simone Syversson

Växjö vann hemma mot Linköping

Växjö vann matchen hemma mot Linköping i SHL på torsdagen. 5-2 (2-1, 1-0, 2-1) slutade matchen.


Första perioden var jämn. Linköping inledde bäst och tog ledningen genom Broc Little efter 4.18, men Växjö kvitterade genom Robert Rosén. Och Växjö hann också ta ledningen, genom Martin Lundberg. Efter 10.08 i andra perioden slog Victor Stjernborg till, framspelad av Noah Ostlund och Joachim Blichfeld och gjorde 3-1. 5.26 in i tredje perioden slog Broc Little till ännu en gång på pass av Sebastian Strandberg och Ty Rattie och reducerade för Linköping. Mer än så blev det dock inte för Linköping.

15.05 in i perioden nätade Växjös Keegan Lowe framspelad av Zachary Giuttari och Tobias Rieder och ökade ledningen för Växjö.

Laget punkterade matchen med ett 5-2-mål med 30 sekunder kvar att spela genom Joachim Blichfeld assisterad av Kalle Kossila och Noah Ostlund. Blichfeld fullbordade därmed Växjös vändning. 5-2-målet blev matchens sista.

Växjö har tre segrar och två förluster och 19–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Linköping har två vinster och tre förluster och 13–16 i målskillnad.

Det här betyder att Växjö är kvar på andra plats, och Linköping stannar på femte plats, i tabellen.

Lördag 2 mars möter Växjö Örebro Hockey borta 18.00 och Linköping möter HV 71 hemma 15.15.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!