Luleå förlorade mot Rögle BK
Luleå förlorade mot Rögle BK - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Straffar avgjorde – Rögle vann mot Luleå

Luleå spelade mot Rögle hemma i en riktigt jämn match i SHL. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde Rögle avgöra till 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Linus Sandin för.

Första perioden blev mållös. Luleå gjorde 1-0 genom Marcus Hardegård efter 4.29 i andra perioden.

Rögle kvitterade till 1-1 genom Linus Sandin med 3.42 kvar att spela av perioden. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Luleås tolfte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Rögles 13:e uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Luleå på åttonde plats i tabellen, medan Rögle är på tionde plats.

I nästa match, tisdag 5 mars 19.00, har Luleå Modo Hockey borta i Hägglunds Arena, medan Rögle spelar hemma mot Leksand.