Timrå vann mot IK Oskarshamn
Timrå vann mot IK Oskarshamn - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Timrå segrade över Oskarshamn i förlängningen

Det blev en riktigt tajt match när Timrå tog emot Oskarshamn i SHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där Timrå var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (1-1, 1-0, 1-2, 1-0). Emil Pettersson gjorde det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Timrå.

Första perioden var jämn. Oskarshamn inledde bäst och tog ledningen genom Lukas Jasek efter 6.00, men Timrå kvitterade genom Anton Lander bara en minut senare. Timrå gjorde också 2-1 efter 16.15 i andra perioden när Axel Rindell hittade rätt på pass av Filip Hållander och Anton Lander. 1.11 in i tredje perioden slog Austin Wagner till framspelad av David Quenneville och Nick Olesen och kvitterade för Oskarshamn.

15.20 in i perioden nätade Timrås Anton Wedin framspelad av Joonas Lyytinen och Didrik Strömberg och gav laget ledningen för Timrå.

Oskarshamn kvitterade till 3-3 med 1.53 kvar att spela genom Johannes Salmonsson framspelad av Lukas Jasek och David Quenneville.

I förlängningen tog det 1.67 innan Timrå avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Emil Pettersson, framspelad av Robin Hanzl.

Oskarshamns David Quenneville hade tre assists.

Det här var Timrås nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Oskarshamns nionde uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Timrå på sjunde plats i tabellen, och Oskarshamn är på 14:e plats.

Nästa motstånd för Timrå är Linköping. Oskarshamn tar sig an Rögle hemma. Båda matcherna spelas torsdag 7 mars 19.00.