Frölunda vann mot Linköping HC
Frölunda vann mot Linköping HC - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Frölunda avgjorde mot Linköping i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Frölunda avgöra den jämna matchen hemma mot Linköping i SHL. Slutresultatet blev 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0). Jere Innala spelade en avgörande roll för Frölunda när han stod för det vinnande målet i förlängningen.

Den första perioden slutade mållös. Efter 12.12 i andra perioden gjorde Frölunda 1-0 genom Jere Innala.

Linköping gjorde 1-1 genom Markus Ljungh efter 14.05 av perioden. Frölunda gjorde 2-1 genom Christian Folin efter 3.24 i tredje perioden.

Linköping gjorde 2-2 genom Filip Bystedt efter 8.36 av matchen. I förlängningen tog det 2.56 innan Frölunda avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Jere Innala, framspelad av Henrik Tömmernes och David Edstrom.

Det här var Frölundas 17:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Linköpings nionde uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Frölunda på fjärde plats i tabellen, medan Linköping är på sjätte plats.

Frölunda möter Luleå i nästa match borta torsdag 7 mars 19.00. Linköping möter samma dag Timrå hemma.