Modo Hockey förlorade mot Luleå
Modo Hockey förlorade mot Luleå - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Luleå segrade över Modo Hockey i förlängningen

Matchen mellan Modo Hockey och Luleå i SHL slutade lika efter full tid. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 1-0). Stor matchhjälte 44 sekunder in i förlängningen blev Brendan Shinnimin som satte det avgörande målet.

Luleå startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 57 sekunder slog Oscar Eklind till framspelad av Pontus Andreasson och Jesper Sellgren. Efter 8.05 i andra perioden slog Pontus Själin till, framspelad av Frederic Allard och Brendan Shinnimin och gjorde 0-2. Modo Hockey reducerade och kvitterade till 2-2 genom Sampo Ranta och Sam Vigneault i tredje perioden. Det sista målet kom med 1.21 kvar att spela.

Luleå kunde dock avgöra till 2-3 med 16 sekunder kvar av matchen genom Brendan Shinnimin.

Det här var Modo Hockeys nionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Luleås tionde uddamålsseger.

Med tre omgångar kvar är Modo Hockey på tionde plats i tabellen, medan Luleå är på åttonde plats.

På torsdag 7 mars 19.00 spelar Modo Hockey borta mot Leksand, och Luleå hemma mot Frölunda.