Luleå förlorade mot Frölunda
Luleå förlorade mot Frölunda - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Luleå klart för åttondelsfinal trots förlust mot Frölunda

Trots förlust, 2-4 (1-1, 0-1, 1-2), på hemmaplan mot Frölunda i SHL är det klart att Luleå får spela åttondelsfinal för att ta sig vidare i SM-slutspelet.

Första perioden var jämn. Frölunda inledde bäst och tog ledningen genom Linus Öberg efter 17.35, men Luleå kvitterade genom Juhani Tyrväinen i slutet av perioden. Efter 6.47 i andra perioden nätade Mikael Ruohomaa, framspelad av Erik Thorell och Pontus Johansson och gav Frölunda ledningen. 7.35 in i tredje perioden nätade Luleås Oscar Eklind på pass av Frederic Allard och Erik Gustafsson och kvitterade för Luleå.

13.50 in i perioden slog Malte Strömwall till och gav laget ledningen för Frölunda.

Laget punkterade matchen med ett 2-4-mål med 02.00 kvar att spela genom Max Friberg framspelad av Nicklas Lasu och Linus Nässén. 2-4-målet blev matchens sista.

Luleå har två vinster och tre förluster och 9–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Frölunda har tre vinster och två förluster och 12–12 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Luleå på åttonde plats i tabellen, och Frölunda är på fjärde plats.

I nästa match, lördag 9 mars 15.15, har Luleå Timrå borta i SCA Arena, medan Frölunda spelar hemma mot Färjestad.