Örebro Hockey förlorade mot Skellefteå AIK
Örebro Hockey förlorade mot Skellefteå AIK - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Skellefteå utklassade Örebro Hockey – vann med 6-0

Skellefteå övertygade när laget vann på bortaplan mot Örebro Hockey i SHL med hela 6-0 (1-0, 3-0, 2-0). Senast lagen möttes vann Örebro Hockey med 3-2.

Segern var Skellefteås åttonde på de senaste tio matcherna.

Skellefteå tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Jonathan Johnson på pass av Jonathan Pudas och Oscar Lindberg. I andra perioden var Skellefteå starkast och gick från 0-1 till 0-4 genom mål av Jonathan Pudas, Petter Granberg och Lukas Vesterlund. Skellefteå fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-0. Målen i sista perioden gjordes av Pär Lindholm och Rickard Hugg.

Med två omgångar kvar är Örebro Hockey på tionde plats i tabellen, och Skellefteå är på tredje plats.

I nästa match, lördag 9 mars, har Örebro Hockey Oskarshamn borta i Be-Ge Hockey Center 18.00, medan Skellefteå spelar hemma mot Växjö 15.15.