Linköping starkast i straffläggningen mot Timrå

Det var jämnt hela vägen när Linköping mötte Timrå hemma i SHL. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Linköping var kyligare i avsluten och vann med 5-4 (1-1, 1-1, 2-2, 0-0, 1-0). Linus Hultström blev hjälte i straffläggningen.

Timrå började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.15 slog Joonas Lyytinen till på pass av Dennis Värmhed.

Linköping kvitterade till 1-1 efter 16.43, när Oscar Fantenberg fick träff framspelad av Christoffer Ehn och Arvid Costmar.

Laget tog också ledningen efter 20.55, när Ty Rattie hittade rätt assisterad av Remi Elie och Linus Hultström.

Efter 13.16 i andra perioden nätade Magnus Pääjärvi, framspelad av Joonas Lyytinen och Tim Erixon och kvitterade för Timrå. Matchen fortsatte att vara jämn i tredje perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 4-4 efter tre perioders spel.

Fjärde perioden blev mållös.

Linus Hultström gjorde ett mål för Linköping och spelade dessutom fram till två mål.

Det här var Linköpings nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Timrås elfte uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är Linköping på sjätte plats i tabellen, och Timrå är på sjunde plats.

I nästa match möter Linköping Rögle borta och Timrå möter Luleå hemma. Båda matcherna spelas lördag 9 mars 15.15.