Rögle BK vann mot Linköping HC
Rögle BK vann mot Linköping HC - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Linköping kvartsfinalklart trots förlust

Det blev förlust med 2-5 (1-2, 0-1, 1-2) för Linköping mot Rögle på bortaplan. Trots det har Linköping nu säkrat platsen i kvartsfinalen.

Rögle tog ledningen efter sju minuters spel, genom Simon Ryfors assisterad av Daniel Zaar och Adam Engstrom.

Linköping kvitterade till 1-1 efter 14.49, genom Sebastian Strandberg framspelad av Filip Bystedt och Jonathan Myrenberg.

Rögle tog ledningen på nytt efter 15.14, när Rodrigo Abols hittade rätt på pass av Anton Bengtsson och Petr Kvaca.

Efter 6.38 i andra perioden slog Dennis Everberg till, framspelad av Michael Kapla och Simon Ryfors och gjorde 3-1. 12.03 in i tredje perioden nätade Linköpings Remi Elie på pass av Markus Ljungh och Ty Rattie och reducerade för Linköping. Mer än så blev det dock inte för Linköping.

16.08 in i perioden slog Linus Sandin till framspelad av Ludvig Claesson och Michael Kapla och ökade ledningen för Rögle.

Laget punkterade matchen med ett 5-2-mål med 40 sekunder kvar att spela genom Adam Tambellini assisterad av Brandon Davidson. 5-2-målet blev matchens sista.

Med en omgång kvar är Rögle på nionde plats i tabellen, och Linköping är på sjätte plats.

Rögle möter Modo Hockey i nästa match hemma tisdag 12 mars 19.00. Linköping möter samma dag Örebro Hockey hemma.