Timrå förlorade mot Luleå
Timrå förlorade mot Luleå - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Timrå klart för åttondelsfinal trots förlust mot Luleå

Trots förlust, 2-3 (1-1, 1-1, 0-1), på hemmaplan mot Luleå i SHL är det klart att Timrå får spela åttondelsfinal för att ta sig vidare i SM-slutspelet.

Segermålet för Luleå stod Linus Omark för 7.56 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Timrå inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Anton Wedin efter 3.25, men Luleå kvitterade genom Jesper Sellgren efter 13.40. Luleå gjorde 1-2 genom David Lilja efter 9.01 i andra perioden.

Timrå gjorde 2-2 genom Jonathan Dahlén med 2.59 kvar att spela av perioden. 7.56 in i tredje perioden nätade Luleås Linus Omark på pass av Frederic Allard och Erik Gustafsson och avgjorde matchen för Luleå.

Det här var Timrås tolfte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Luleås elfte uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Timrå på sjunde plats i tabellen, och Luleå är på åttonde plats.

I nästa match möter Timrå Leksand borta och Luleå möter Färjestad borta. Båda matcherna spelas tisdag 12 mars 19.00.