Frölunda vann mot Färjestads BK
Frölunda vann mot Färjestads BK - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Färjestad kan fira seriesegern trots förlust

Slutresultatet 5-4 (2-1, 2-2, 0-1, 0-0, 1-0) efter straffar i matchen mellan Frölunda och gästande Färjestad spelade ingen roll. Färjestad är slutsegrare i SHL 2024. Detta efter att övriga matcher gått Färjestads väg. Frölunda är fyra i tabellen.

Det var två formstarka lag som möttes. Fjärdeplacerade Frölunda tog fjärde segern i rad. Färjestad hade före matchen tolv segrar i rad.

Första perioden var jämn. Färjestad inledde bäst och tog ledningen genom Michael Lindqvist efter 2.58, men Frölunda kvitterade genom Max Friberg. Och Frölunda hann också ta ledningen, genom Isac Born. Frölunda gjorde 3-1 genom David Edstrom efter 8.18 i andra perioden.

Efter 12.33 av perioden kunde Magnus Nygren göra 3-2 för Färjestad.

Frölunda utökade ledningen igen, återigen genom Max Friberg efter 13.20 och tog ett rejält grepp om matchen.

Färjestad reducerade dock på nytt till 4-3 genom Joel Nyström efter 19.59 av perioden. 10.35 in i tredje perioden slog Joel Kellman till på pass av August Tornberg och Joakim Nygård och kvitterade för Färjestad.

Fjärde perioden blev mållös.

Max Friberg gjorde två mål för Frölunda och ett målgivande pass.

Det här var Frölundas 18:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Färjestads nionde uddamålsförlust.