Färjestad visade var skåpet ska stå

Hemmalaget ledde matchen igenom och vann slutligen med 5-1.


En femetta mot serieledande Brynäs och drömdebut för kanadensaren Lee Goren, 30. Plötsligt leker hockeylivet för Färjestad igen.

– En härlig start, säger Goren, som öppnade målskyttet i matchen.

Lee Goren gjorde stor succé när han representerade Skellefteå förra säsongen. Men liksom tränaren Per-Erik Johnsson valde han att flytta söderut till Karlstad inför årets ishockeysäsong. På lördagen gjorde den kanadensiske forwarden sin första match i Färjestad och det blev omgående succé.

Goren, som parades ihop med stjärnorna Rickard Wallin och Jörgen Jönsson, gav hemmalaget ledningen efter 15.17 i den första perioden. Han hade öppen gata på högerkanten och avlossade ett stenhårt skott som gick in via den vänstra stolpen bakom Jacob Markström.

– Det var inget större hockeymål. Jag bara sköt så hårt jag kunde och hoppades på det bästa, säger Goren.

Målet gav Färjestad energi. I andra periodens upptakt chockade de Brynäs och efter drygt två minuter var ställningen 3-0. Jesper Mattsson och Marcus Johansson var målskyttarna.

– En väldigt olycklig start. Vi gav bort både 2-0 och 3-0, tycker Brynästränaren Niklas Czarnecki. Brynäs tog omgående en timeout men förmådde inte lyfta sitt spel. I andra perioden sköt Gävlelaget bara tre skott på Jonas Gustavsson i Färjestadsmålet.

–Vi växte tack vare drömstarten i den andra perioden, säger Färjestadstränaren Tommy Samuelsson.

Färjestad hade förväntat sig en anstormning i tredje periodens inledningen men den uteblev. I stället kunde Rickard Wallin avgöra med sitt 4-0-mål efter 5.57, framspelad av Lee Goren. Eero Somervuori ökade på innan Alexander Sundström gjorde Brynäs enda tröstmål.

– Inte mycket att säga om. Färjestad var riktigt bra och vann de flesta kampsituationer, säger Czarnecki som fick se Lars Jonsson och Daniel Hermansson utgå under matchen.

– Jonsson fick ett skott på foten tidigare och hade för ont för att fortsätta spela. Hermansson har ont i ryggen, förklarar han.

FBK fick å sin sida spela med endast fem backar sedan finske Ari Vallin dundrat in i sargen med huvudet före. Vallin ådrog sig en misstänkt hjärnskakning.

–Backarna gjorde det fantastiskt bra. Segern är totalt sett resultatet av en väldigt bra laginsats, säger Tommy Samuelsson.

Att Lee Goren gjort entré betyder givetvis också mycket. Han tillförde utan tvivel en dimension extra i Färjestads spel.

–Det var en väldigt härlig start, säger Goren.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

3 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.