Foppa funderar på framtiden

"Det är helt okej om det inte blir någon hockey."


Kompisen Markus Näslund har satt punkt för karriären. Peter Forsberg håller fortfarande öppet för en fortsättning - men har förlikats med tanken på ett slut.

–Det är helt okej om det inte blir någon hockey, säger han.

Senaste comebackförsöket med Modo i vintras blev bara tre elitseriematcher långt. Sedan satte hans långa och besvärliga fotproblem stopp för mer. Säsongen före dess blev det bara totalt 16 matcher med Colorado Avalanche i NHL.

Framtiden är fortfarande oviss. Bland annat beroende på fotskadan.

– Jag vet inte riktigt hundra ännu och det är ingen idé att diskutera fram och tillbaka. Jag får ta beslut lite senare, säger Forsberg till TT.

I början av maj tog barndomskamraten Markus Näslund beslutet att lägga av.

TT: När polarna slutar, får det dig att tänka mer på livet efter hockeykarriären?

– Nej, men det har jag ändå gjort de senaste åren. Jag och Markus är i samma ålder, men det finns fortfarande de som lyckas bra där borta. (Nicklas) Lidström är tre år äldre än jag och har definitivt inte några problem. Men jag har ändå förberett mig och det är helt okej om det inte blir någon hockey. Då har jag kämpat nog, säger Foppa som fyller 36 år i juli.

Han har ingen tidsplan för ett framtidsbeslut.

– I och med att det är ett stort beslut vill man inte göra något förhastat. Egentligen vill jag inte diskutera det, jag ligger lågt tills jag vet. Det har varit så mycket fram och tillbaka, säger Forsberg som är på besök i Stockholm för Ocean Race.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!