Södertälje under isen

Södertälje inkasserade sin sjätte raka förlust - nu 2-3 mot Skellefteå.

Södertälje inkasserade sin sjätte raka förlust - nu 2-3 mot Skellefteå - och sjunker allt djupare i botten av elitseriehockeyn.

Men lördagens insats var klart värd minst en poäng.

Båda lagen inledde trevande och matchen svängde rejält. Skellefteå hade ledningen två gånger om, men SSK lyckades kvittera. Laget matchade en nybildad förstakedja där parhästarna Hannes Hyvönen och Petri Pakaslahti sattes ihop med trixige Linus Klasen, och det gav utdelning direkt.

Klasen gjorde själv kvitteringen till 1-1, och i andra perioden serverade han Hannes Hyvönen till kvitteringen 2-2.

Men Skellefteå har mer självförtroende, och framförallt ett bättre power play.

När matchen stod och vägde i sista perioden avgjorde Kent McDonell matchen. Han styrde in avgörande 3-2 på pass från Anders Söderberg, och det var precis vad som räckte för att bärga andra raka bortasegern.

Södertälje är alltjämt sist i elitserien, men tappar nu mark till nästjumbon Luleå.

Dock var insatsen inte särskilt dålig - laget kämpade hårt och vaskade fram en hel del chanser som med lite flyt hade gett poäng.