Anger hjälte när Timrå sänkte Modo

Han ratades av Djurgården - gör nu succé i Timrå.

Modo, utan nio ordinarie spelare, hängde ändå med bra mot ett organiserat och heltänt Timrå i premiären av SCA Cupen. Men det blev till slut ändå Timrå som vann med hela 5-2 inför 3682 åskådare hemma på E.ON Arena.

– Det är inte mycket att säga om slutresultatet. Timrå var bättre i allt än oss denna afton. Ska jag hitta någonting positivt så var vårt spel i box play bra. Tycker även att Roman Malek gjorde en bra match i kassen. Det blev några märkliga mål i upptakten av tredje perioden, mål som egentligen inte ska bli, säger coachen Miloslav Horava till Modos hemsida.

Stor hjälte för Timrå blev den förre Djurgårdaren 32-årige Niklas Anger som avgjorde matchen med två mål i slutperioden.

Men det var Modo som inledde bäst. Lagkapten för kvällen, Per-Åge Skröder, gav sitt gäng ledningen bara 3.44 in i första perioden efter att ha lämnat helt fri framför mål. Efteråt var han missnöjd med domarna.

– Ska domarna hålla den här standarden är det tur att inte jag är ordinarie kapten, sa han efteråt, halvt på skämt, halvt på allvar.

Laurent Menuier kvitterade för Timrå 15.41 i samma period. Han styrde in Sebastian Erixons skott när sex sekunder återstod av power play.

Under den andra perioden hände det knappt någonting. Inga mål, inget finlir och bara sju skott. Sömnpiller med andra ord.

I den tredje exploderade matchen och målskyttet direkt. Redan efter 50 sekunder hade Timrå satt både 2-1 och 3-1 genom Fredrik Hynning respektive Anger. Daniel Corsos assist till Hynnings ledningsmål var värd hela entréavgiften.

Sju minuter senare dödade Kirill Starkov matchen med sitt 4-1-mål.

Men Modo skulle få göra ett mål till genom norrmannen Kristian Forsberg. Norrmannen rann och avslutade med ett skott som gick in via ribban. Magnus Åkerlund i Timråmålet var chanslös.

Men det var ändå Timrå som skulle få sista ordet genom Niklas Anger som satte sitt andra mål för kvällen och spikade slutresultat.