"Det blir krig om vaccinet"

Rögle vill ha svar på frågor om influensan.


Nyheter24 har tidigare berättat om hur svininfluensan kan komma att påverka elitserien.

Vill det sig illa kan flera omgångar slopas på grund av smittans utbrott, enligt Hockeyligans egen utsago.

Rögle BK:s sjukgymnast Billy Nilsson har ännu inte hört något från Hockeyligan gällande; om och när vaccinet kommer att börja portioneras ut.

– Alla spelare och ledare hos oss kommer troligtvis att vaccinera sig i månadsskiftet september/oktober. Men samtidigt vet man ju inte hur mycket vaccin det finns och hur mycket vi kommer att få, säger Billy och fortsätter:

– Som alla andra lag så följer vi de premisser som gäller. Alla använder handsprit när de tvättar händerna och alla är extra noggranna

Samtliga spelare i samtliga lag ska vaccineras för att motverka smittspridning:

– Jo, det kan säkert bli ett litet krig om vaccinet, säger Nilsson.

På fredag, den 11 september, är det konferens för elitseriens samtliga läkare i Stockholm.

En av huvudfrågorna då, precis som Nyheter24 avslöjat, är att få svar på hur elitserien står rustad för svininfluensan och vilka åtgärder som krävs.

Skadeläget i Rögle är under kontroll enligt Nilsson.

Forwarden Mattias Sjögren fick avbryta träningsmatchen mot Langnau i lördags och stjärnbacken Dominik Granak gjorde detsamma i mötet med Servette.

Orsak för de båda: hjärnskakning.

–Dominik for in i i plexiglaset med huvudet efter en ful tackling bakifrån och Mattias åkte på en liknande smäll vid utvisningsbåset när det inte fanns något plexiglas. De är tillbaka i nästa vecka och vi anpassar oss som vanligt efter den sexdygnsregel som finns när det gäller hjärnskakningar, avslutar Billy Nilsson

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!