Luleå avgjorde i mittperioden

5-1 lämnar Timrå på kvalplats.(TT)

Luleå-Timrå var en någorlunda jämn match - i en period. Sedan tog Luleå över totalt och vann till slut med 5-1. Timrå gjorde några tappra försök att komma in i matchen, men fick i andra perioden se hemmalaget gå fram till en 4-1-ledning.

Johan Backlund i Timråkassen hade inte någon av sina bästa dagar, två av målen såg billiga ut.

Timrås försvarsspel var heller inte på topp. Anfallsmässigt förmådde laget bara få iväg två skott på mål i mittperioden.

Inför sista perioden byttes Backlund ut mot nyförvärvet Peter Hirsch, som gjorde en godkänd insats, trots ett insläppt mål. Men det var inte tillräckligt för att Timrå skulle komma in i matchen igen.

Timrå ligger nu på kvalplats, elva, i elitserietabellen, med bara Södertälje efter sig.