Juborgs ranking - Brynäs slutar nia

Backsidan är Gävleklubbens akilleshäl.


Jag är oerhört nyfiken på Brynäs.

Fruktansvärt nyfiken är jag. Nästan så jag håller på att spricka. Men det handlar endast om forwardssidan där Magnus Kahnberg är enormt hungrig på revansch efter några fiaskoartade säsonger i Göteborg och där Eero Somervouri mycket väl kan husera högt upp i målligan i vinter.

Forwardssidan är spännande även fast powerforwardstyngden saknas. Jonas Nordquist från Frölunda, han breddar truppen – om nu värvningen blir klar vill säga? Men det är något som inte stämmer hos Brynäs. Sportchef Micke Sundlöv skulle absolut lagt slantarna på att vässa till backbesättningen - för den är en av de minst respektingivande i ligan, enligt mig.

Lasse Jonsson drog ett tungt lass i fjol men han var för ensam när det brann till. Jusso Hietanen är en helt okej offensiv back men han är för ojämn. Peter Nolander och Jörgen Sundqvist tänker defensivt i första hand och mixen på backsidan kan verka smart men det är för tunt. Spets på backsidan hade varit en välbehövlig värvning.

Säsongen 2009/2010 får vi inte se Brynäs i slutspel. Och det jag berättar om ovan kommer vara en av huvudorsakerna. Jacob Markström och Anders Lindbäck delade på ansvaret förra säsongen. Nu är Eddie Läck given tvåa, vilket kommer stärka "Markan".

Men en riktigt vass offensiv back, borde ha värvats in.

Enligt rykten var Sundlöv ute efter Dominak Granak. En offensiv back som valde Rögle. Ändå kommer Brynäs, länge och väl, vara med och slita om en slutspelsplats.

18-åringen Jacob Silfverberg sköt ju Brynäs till slutspel i fjol med sina två första elitseriemål och han kommer absolut växa till en än mer tongivande spelare denna säsong. Mer istid, mer ansvar. En favorit hos mig. Fasligt intressant tvåvvägsforward.

Men tyvärr Brynäs, ni räcker inte till..... - riktigt.

Säsongens ! : Eero Somervuori. Blir oerhört nyttig för Brynäs. Blir inte förvånad om han kommer återfinnas i toppen av poängligan. Fick ansvar i Karlstad men kommer matchas ännu hårdare i Gävle.

Säsongens ? : Backsidan. Jag hade gärna sett att offensiv kraft hade värvats in.

Nyförvärv: Magnus Kahnberg (f), Frölunda, Eero Somervuori (f), Färjestad, Eddie Läck (mv), Leksand, Simon Löf (b), Brynäs J20, Anton Rödin (f), Brynäs J20.

Förluster: Anders Lindbäck (mv), Timrå, Johan Alcén, (f), Rögle, Mikael Lind (f), klubb ej klar, Joacim Eriksson (mv), Leksand, Janos Vas (f), klubb ej klar, Anton Persson (f), Oskarshamn, Daniel Widing (f), Davos.

Truppen just nu:

Eddie Läck, mv,

Jacob Markström, mv,

Niclas Andersén, b,

Peter Nolander, b,

Juuso Hietanen, b,

Lars Jonsson, b,

Simon Bertilsson, b

Jörgen Sundqvist, b,

Simon Löf, b

Andreas Dackell, f,

Jonathan Granström, f,

Mads Hansen, f,

Ove Molin, f,

Daniel Hermansson, f,

Sebastian Lauritzen, f,

Stephen Dixon, f,

Eero Somervuori, f,

Emil Sandin, f,

Magnus Kahnberg, f,

Jakob Silfverberg, f,

Anton Rödin, f

Magnus Kahnberg, f

Alexander Sundström, f

Så här har Carl Juborg tippat hittills. Klicka på lagen för att ta er till artiklarna.

1

2

3

4

5

6

7

8

----

9 Brynäs

10 Timrå

----

11 Södertälje

12 Rögle

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!