Danielsson hjälte för Djurgården

Stockholmarna kämpade sig till första trepoängaren.


Djurgården har spelat bra både mot både Modo och HV71 - men förlorat.

I kvällens match borta mot formstarka Skellefteå kom till slut första trepoängaren.

Stor hjälte blev Nicklas Danielsson som med sitt första mål för säsongen fixade segern.

– Vi jobbade hårdare än dem idag. Vi var förbereda på att vi skulle behöva göra det häruppe och därför vinner vi matchen, säger Djurgårdsmålvakten Gustaf Wesslau till ppv.

För Hardy Nilsson var det en skön seger inför sin gamla hemmapublik. Motståndartränaren Anders Söderberg var däremot inte lika glad.

- De var lite hetare än oss idag. Men det är bara att ta nya tag till på lördag.

– Lite synd att de får in tvåan så snabbt men jag tycker att vi slarvar. Vi får snacka genom det här nu, säger Söderberg till PPV efter att Djurgården tagit ledningen på nytt 40 sekunder efter Skellefteås kvittering.

Ölvestad satte iskallt 1-0

Djurgården gjorde också matchen första mål - box play. Stockholmarna försvarar sig bra och Christian Eklund kastar sig fram och stöter pucken inte bara ut ur zon utan även fram till ett friläge för Jimmie Ölvestad som iskallt sätter pucken högt till höger om Skellefteås målvakt Nicklas Dahlberg med ett handledsskott. Ölvestads första mål för säsongen.

Den andra perioden slutade mållöst och det var i den tredje som Skellefteås kvittering kom. 12 sekunder in på den tredje perioden tappar Tim Eriksson pucken när han bågar runt eget mål och Jimmie Ericsson kan skicka den fram till Brad Moran som kan peta in den bakom en överrumplad Wesslau.

Skellefteå sov

Men Skellefteås glädje blev inte långvarig. Bara 40 sekunder efter kvitteringsmålet tappar en sovande hemmaförsvarare pucken rakt framför eget mål. Danielsson snappar upp den och skjuter ett skott som den överraskade Dahlberg inte kan rädda.

När fem minuter återstod av matchen kunde Wesslau visa varför han valdes till förstemålvakt i Djurgården. Skellefteå får en fin chans när Wesslau släpper en retur. Moran är framme och skjuter från nära håll, men Wesslau är vaken och räddar med benskydden. Den andra returen skjuts mot mål med ett slagskott av Johan Forsberg, men Wesslau motar även denna chans. Klass.

– Normalt brukar man få 24 skott emot sig här i den första perioden och bara få stå och hålla sig i sargen. Nu var det ganska lugnt i två perioder i alla fall, sedan blev det väl lite mer att göra i sista, säger Wesslau till PPV.

Med drygt två minuter kvar tar Skellefteå ut Dahlberg och spelar sex mot fem. Men det hjälper inte och Ölvestad är inte långt ifrån att få in sitt andra mål för kvällen i tom bur.

Detta nya Djurgården tog sin första seger för säsongen. Nu verkar Hardys mannar ha vaknat.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!