Brynäs närmast segern mot Modo

Oavgjort i Örnsköldsvik.

Gävlelaget Brynäs IF har haft förfäligt svårt att göra mål i inledningen av årets elitserie och det blev målsnålt även borta mot Modo.

Trots flertalet bra lägen i första perioden var det Modo Hockey som tog ledningen i powerplay efter ett direktskott från fjolårets poängkung Mats Zucarello Aasen som Jacob Markström omöjligt kunde stoppa.

Per Svartvadets geniala passning från en position bakom målet är hård och 1-0 efter 17.42 är bokfört.

Men Brynäs startar den andra perioden starkt och det rasslar till bakom Niklas Svedberg redan efter 6.48.

Mads Hansen väggspelar med Magnus Kahnberg och norrmannen slår in pucken i öppen bur.

I den tredje perioden byter lagen chanser med varandra och de båda unga målvakterna, Jacob Markström och Niklas Svedberg står för den ena svettiga räddningen efter den andra.

Matchen går till övertid men den fjärde perioden slutar utan mål.

Brynäs bör vara besvikna efter 1-1 med tanke på alla vassa chanser laget hade framför allt i den första perioden.

Modo såg trögt ut - och Peter Forsbergs frenesi och energi saknades.