Andreas Jämtin dömdes för misshandel

Domen mot Linköpingstjärnan Jämtin: 16 000 kronor i böter.


Gävle tingsrätt slår fast att Linköpings hockeystjärna Andreas Jämtin, 26, slog Brynäs sportchef Michael Sundlöv, 43, över näsan.

Jämtin har hela tiden hävdat att han knuffade Sundlöv i nödvärn, men vittnen har berättat om ett regelrätt slag mot Sundlövs ansikte. Dagen efter hade också Sundlöv ett rejält blåöga.

”Redan den omständigheten att Jämtins berättelse över händelseförloppet inte kunnat ligga till grund för bedömningen talar med styrka mot att han handlat i nödvärn”, skriver rätten i domen.

Det omdiskuterade hockeybråket skedde i spelargången i Läkerol arena i matchen mellan Brynäs och Linköping 12 februari i år. När Jämtin lämnade isen efter att ha fått matchstraff för att ha slagit ner Daniel Widing med sin klubba i slutminuterna stötte han i hop med Michael Sundlöv i spelargången.

Sundlöv vräkte ut sig några spydigheter och Jämtin svarade med ett slag i ansiktet så att ha ramlade i backen. Men Sundlöv valde ändå att inte anmäla Jämtin.

–Jag skulle inte ha stått där och definitivt hållit käften, menade Sundlöv.

Brynäs anmälde inte heller Jämtin. Däremot menade vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand att misshandel vid sidan av planen inte har med ishockey att göra och valde efter utredning att åtala Jämtin.

Förutom dagsböterna på 16 000 kronor, ska Jämtin också betala 20 000 kronor av advokatkostnaderna.

Skrivet av:

Senaste nytt

6–0 räckte inte – England missar OS

Seger med tre poäng för Uppsala mot Umeå

Uppsala vann en riktigt jämn match på bortaplan mot Umeå i Svenska Basketligan herr. Matchen avgjordes i fjärde perioden och Uppsala vann till slut med tre poäng, 89-86 (18-28, 23-16, 17-22, 31-20).

Arsenal tog ny seger

Det går fortsatt bra för Arsenal i Premier League i fotboll. På tisdagen mötte laget Luton och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad. Segerresultatet mot Luton blev 4-3 (2-1).

Tuff match slutade med seger för Nässjö mot Köping Stars

Det svängde i matchen i Svenska Basketligan herr mellan Köping Stars och Nässjö i Köpings Bad & Sport. Hemmalaget Köping Stars hade ledningen i halvtid, med 46-52, men efter pausen vände Nässjö matchen och vann till slut med 90-80 (25-23, 21-29, 24-20, 20-8).

Hwang Hee-chan matchhjälte för Wolverhampton

Wolverhampton vann hemmamatchen mot Burnley i Premier League i fotboll med 1–0.

Seger med ett poäng för Södertälje BBK mot Borås Basket

Södertälje BBK vann en riktigt jämn match på hemmaplan mot Borås Basket i Svenska Basketligan herr. Matchen avgjordes i fjärde perioden och Södertälje BBK vann till slut med en enda poäng, 78-77 (13-22, 21-21, 16-17, 28-17).