Timrås kris - kvar som jumbo

Ny förlust i kväll - den här gången i sudden death.

Timrås kris blir allt djupare.

I kväll kom den femte förlusten på sju matcher - trots en kanonstart och en grym avslutning.

Modo var på väg mot en säker seger när mindre än tre minuter återstod av slutperioden. Men Timrå visade rejäl kämparanda och reducerade först till 3-4 och kvitterade sen med åtta sekunder kvar. Matchen gick till sudden death.

Vad som skulle ha knäckt vilket lag som helst verkar snarare ha väckt Modo - för efter bara 39 sekunder avgjorde Josh Green matchen och gav Modo extrapoängen.

För Timrå betyder det att man blir kvar som jumbo i Elitserien.

Nu återstår det att se hur stor tålamod klubben och fansen har för tränaren Challe Berglund som i sin tur var otroligt missnöjd med sitt försvar.

– Vi tappar ställningarna helt och hållet i försvaret, säger Timrå-tränaren Challe Berglund till PPV.

Malek utbytt efter två snabba Timrå-mål

Trots förlusten var det ändå Timrå som inledde bäst. En läcker passning bakom både ryggen och kassen från Jesper Samuelsson når Kirill Starkov som stöter in pucken vid den högra stolpen förbi in helt bortspelad Magnus Åkerlund.

Några minuter senare satte Timo Pärssinen 2-0 efter att ha fått in pucken i mål efter en tilltrasslad situation framför Modo-kassen. Modo-målvakten Roman Malek byttes då ut mot Niklas Svedberg.

Modo tog över matchen

Pärssinens mål väckte Modo som tog över matchen. Med 30 sekunder kvar av första perioden lägger Per Svartvadet fram en härlig passning från höger mot målet där Daniel Sondell styr in pucken högt i målet. Psykologiskt viktigt mål för bortalaget.

Den andra fortsatte som den första. Modo styrde matchen och kunde 32.27 i i perioden kvittera till 2-2. Per-Åge Skröder spelar in pucken från höger nära målet där Mats Zuccarello-Aasen lyckas trycka in sin egna retur.

Två minuter senare hade Modo vänt på steken. En fantastisk framspelning ur Gretzky-position av Zuccarello-Aasen når fram till Josh Green som är klinisk i sin avslutning. 3-2 till formstarka Modo.

Timrå kämpade sig tillbaka - men Green avgjorde

6.28 in på den tredje perioden utökade Modo ledningen till 4-2. Skröder friställer Svartvadet som avslutar perfekt till vänster om Åkerlund.

Modo var på väg mot en säker seger - trodde man. Timrå ville dock annat. Reduceringen kom med tre minuter kvar genom Gabriel Karlsson som bryter in från höger och trycker in målet på ren vilja.

Och med åtta sekunder kvar stiger Pär Styf fram som så många gånger förr och sätter pucken till höger om en skymd Svedberg i målet från blå efter tekning. 4-4 och nu väntade sudden death som blev en stor antiklimax för Timrå.

Modo anföll direkt och Green kunde till slut efter stor tryck sätta det avgörande målet upp i det vänstra krysset. Efter bara 39 sekunder.