Klingberg missade öppet mål - i sudden

Södertälje knep en poäng mot Frölunda - publiken i Scandinavium buade ut hemmaspelarna.


Det var ett ångestfyllt möte mellan krisande Frölunda och bottentippade Södertälje.

En snabb Frölundakvittering i den tredje perioden bäddade för ett sudden death-avgörande.

Men när Frölunda väl fick chansen chansen att avgöra missade Carl Klingberg öppet mål i ett två-mot-en-läge. Besvikelsen var enorm på läktarna i Scandinavium.

Matchen slutade därmed 2-2 och hjälper nog Södertälje mer än Frölunda som dessutom buades ut av hemmapubliken.

– Vi ville ha mer än en poäng, säger Södertäljetränaren Peter Popovic till ppv.

Oktober har hittills varit en svart månad för Frölunda.

Stjärnorna som skulle lyfta laget - Joel Lundqvist och Christian Bäckman - gjorde inte alltför mycket väsen av sig och det dröjer nog ett tag innan Lundqvist kan hitta formen och Bäckman vänja sig vid den större europiska rinken.

Men den pressade tränaren Ulf Dahlén försöker visa upp en god min.

– Vi kom tillbaka och får en poäng, och vi skapar tillräckligt för att ta en poäng men vi måste sätta chanserna för att vinna, säger Dahlén till ppv efter matchen.

Frölunda inledde bäst men somnade

Frölunda startade däremot bäst. Jiri Bicek slarvar och spelar pucken rakt på Tobias Viklund som tar sig in till vänster i offensiv zon. Skottet är inte alltför märkvärdigt men det sitter högt i målet via en svagt ingripande Pontus Sjögren.

En besviken Linus Klasen sågade sina lagkamrater i periodpausen.

– Det är allt för många som är alldeles stressade och kollar i taket och det tycker man att man ska göra innan matchen börjar, säger Klasen till ppv.

Chockvändning

Sågningen fungerade och i den andra tog Södertälje över matchen och just Klasen tar sig från den vänstra runden i offensiv zon med teknik förbi fyra Frölundaspelare och lyckas sätta sin egna retur till vänster om Johan Holmqvist.

Och bara 15 sekunder senare tystades hemmapubliken i Scandinavium. Julian Jakobsen kommer loss till höger och hans skott släpps i retur av Holmqvist rakt ut till Stefan Pettersson som trycker in ledningsmålet. Vilken vändning.

Hemmapubliken lät spelarna höra vad de kände. Buropen tog över Scandinavium. Inte särskilt kul att vara Frölundaspelare just då.

Flera bra chanser att avgöra

Men Frölunda vek sig inte - till skillnad från de fyra senaste matcherna. Efter bara två minuter i den tredje slängde Mikko Lehtonen efter en tekning in pucken högt och hårt mot målet där Sjögren skyms och därmed inte har någon chans att rädda.

Trots flera bra chanser åt båda hållen blev det inga fler mål i den här matchen vilket betyder att Frölunda går förbi Linköping upp på åttonde plats. Södertälje blir kvar som jumbo i en serie som bara blir allt jämnare.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!