HV71:s svängiga seger mot Luleå

Serieledarna HV71 tog kontroll i mittenperioden, men Luleå gjorde match av matchen i slutet.

Norlänningarna bjöd upp till kamp i Kinnarps Arena, men HV vann efter en mycket bra mittenperiod.

Matchen slutade 5-4 till HV71 efter att ha vänt 1-2 till 5-2 i andra peridoden.

–Det får inte gå till så enkelt, sade Luleåkaptenen Anders Burström om andra periodens bakslag, till ppv.

1-0 kom redan efter sex minuters spel när HV:s Jukka Voutilainen styrde in Johan Davidssons passkott. Men Luleå var inte sena med att ge svar på tal. Två minuter senare kunde Emil Lundberg kvittera.

I elfte minuten tog norlänningarna ledningen efter ett välplacerat skott av Karl FabriciusStefan Livs retur.

Aningen oväntat gick Luleå ut i pausvilan med ledningen. Men i andra perioden tog HV71 kontrollen och gjorde fyra mål medan Luleå inte lyckades peta in ett enda.

Tre minuter in får Johan Davidsson till ett drömskott som tar i målramen och in. Minuterna senare, precis när Luleå blivit fulltaliga, avlossar Niinimaa sitt beryktade skott från blålinjen och en chanslös Anders Nilsson släpper in tredje målet för kvällen.

Mål nummer tre var resultatet av ett vackert samarbete mellan Martin Thörnberg och David Petrasek där det till slut blev öppet mål för HV-backen. 4-2 till HV71.

Minuten efter bryter Andreas Falk in mot mål och pressar in pucken bakom Anders Nilsson.

Lagen går i pausvila och vinsten ligger nära för hemmalaget. Men Luleå ger inte upp. I mitten av sista perioden reducerar Luleå efter att Mikael Lidhammar avlossat ett skott från blå mot en skymd Stefan Liv.

Sju minuter senare sätter Johan Fransson in pucken bakom Stefan Liv. 5-4 till HV.