Ännu en förlust för nästjumbon Timrå

Voutilainen sänkte Timrå i sudden. Hur länge sitter Challe Berglund kvar?

HV71 bröt till slut sin tråkiga svit med tre matcher utan seger på bortaplan. Men dagens match mot Timrå kunde slutat hur som helst.

I tredje perioden reste sig hemmalaget och spelade jämnt med HV, stundtals var de även det bättre laget. Men när matchen slutade 3-3 och den gick till sudden hade HV powerplay.

Poweplayet skulle vara i 1.22. Men redan efter 47 sekunder kunde Jukka Voutilainen avgöra matchen efter ett välplacerat skott.

HV71 tog ledningen genom David Petrasek.

I den andra perioden kvitterade Björn Svensson efter knappt två minuter. Johan Davidsson tryckte in 1-2 men Timrås Magnus Pääjärvi-Svensson kvitterade efter 7.39 i sista perioden.

Sex minuter kvar gjorde HV 2-3 genom Andreas Falk. Men med bara två minuter kvar av matchen tryckte Svensson in sitt andra mål för kvällen.

I sudden avgjorde Voutilainen efter 47 sekunder.